El projecte compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de l’Institut Català de les Dones
 
El Servei de suport al dol de Ponent posa en marxa un projecte per crear micro xarxes de suport entre dones que han perdut una persona estimada 
 
La iniciativa és totalment gratuïta i es vehicula a través de les associacions de dones de la província de Lleida interessades a participar-hi. 
 
El projecte inclou xerrades i tallers, la creació d’un grup de suport i formació en dol per a una persona de l’associació.
 
“El camí del dol fem-ho plegades” és un projecte d’acompanyament i suport en xarxa per a dones en situació de pèrdua. L’objectiu principal és donar força a les dones en situació de pèrdua (mort, salut, família)  creant una xarxa de suport emocional, afectiu, econòmic i social. 
 
La història de les nostres vides està esquitxada d’aquests temes, inevitables d’altra banda per la qual cosa, aquesta pedagogia i aquest suport de l’entorn és més que necessari per tenir una vida plena i saludable. En aquests casos de malaltia o pèrdua, és essencial rebre el suport de la nostra comunitat. Hem d’entendre que el dol és un procés adaptatiu, natural i necessari. El problema és que en la nostra societat la mort és un tema tabú i sovint aïllem la persona quan més ens necessita, a vegades per por o per desconeixença.  Això provoca situacions de pobresa afectiva, de solitud i un gran patiment de la persona en dol que acaba repercutint en la seva salut física i mental. Aquest projecte tracta de convertir la pèrdua en una oportunitat de creixement humà davant l’adversitat.
 
El Servei de suport al dol de Ponent ha posat en marxa aquesta iniciativa “amb la intenció d’apropar el seu servei a tot el territori i a tota la població, ja que sovint les dones són les que troben més obstacles per accedir-hi malgrat que són les més interessades a tenir cura del seu dol”, explica Myriam Lorenzo, presidenta de l’entitat. 
 
Aquest projecte inclou:
  • Creació d’un espai proper i de confiança per l’acompanyament de les dones en el seu dol que les ajudi a reestructurar la seva vida després de la pèrdua.
  • Formació d’una persona de l’associació per convertir-se en persona de referència quan esdevingui una nova situació de dol en la comunitat.
  • Activitats (xerrades, tallers, etc.) obertes al públic per donar visibilitat a la necessitat de tenir auto cura del dol.

 

 FES CLIC AQUÍ PER VEURE EL DIPTIC

   
Si pertanys a una associació de dones i us interessaria participar en aquest projecte, poseu-vos en contacte amb nosaltres al telèfon 639610603 o per correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la