Pròleg

Vida i mort, dues paraules totalment oposades, amb molt significat, amb molta connotació i ben diferent, però que s’agafen de la mà, ja que una no té significat sense l’altra.

Tot sovint dubtem com explicar i abordar el tema de la mort amb els infants, i a vegades oblidem que a les seves curtes vides, la mort ja hi és present. Es moren els ocells del carrer, les seves mascotes, a la televisió es parla de la mort, els contes també ens en parlen... però i els adults com ens enfrontem a la mort? la veritat és que no tenim molts recursos; evitem parlar-ne, cambiem de tema, en definitiva tenim
por. Però hem de pensar que tal i com nosaltres vivim la mort, tot allò que fem o diem, o bé al contrari tot allò que ni fem ni diem, és la imatge que projectem de la mort als infants.

Quan et toca viure i sobreviure a la mort d’una persona estimada, tens una barreja d’emocions que no saps com canalitzar-les; sents ràbia, tristesa, dolor, angoixa, por, no saps per on continuar, no li trobes el sentit a res, no trobes una sortida per més que busquis... És llavors quan fas un cop a la taula i desmuntes el trencaclosques de la teva vida. És en aquest punt quan comences a comprendre la vida, comences a viure pensant que tot és finit, que tot s’acaba i quina sort que així sigui perquè els sentiments i emocions que vivim són així de forts i intensos perquè tot té el seu fi.

Un dia de cop i volta tens ganes de tornar a pensar en el teu trencaclosques, i trobes el lloc on va la peça que ja no hi és, trobés el seu espai, la col·loques amb tendresa perquè saps que per fi l’has trobat i saps que mai marxarà d’allí perquè també saps i aprens que tots/es tenim el nostre lloc i, a vegades, estiguem lluny o a prop, el vertaderament important és estar sempre junts!

Aquest conte ple de màgia, ple de tendresa i sobretot ple d’amor ens ajuda a situar-nos familiarment,ajuda als més petits i als més grans a trobar el nostre lloc i sobretot ens ajuda a estar sempre junts.


Montse Molina

 

IMATGES DEL CONTE DE JANA, ESTEL ETERN

no

APORTACIONS

Nota: Una vegada finalitzat el pagament ens pots trucar a un d’aquests telèfons (Oficina: 973 501 503, Móvil: 639 610 603) o omplir aquest formulari (fes clic aquí) per a dir-nos el teu nom i adreça electrònica (si es en PDF) o si l’opció es  rebre el conte imprès en paper d’impremta l’adreça on vols que t’ho enviem.


Pots fer una aportació amb la tarjeta de crédit de:

  • 5€ per a rebre el conte en PDF
  • 13€ per a rebre el conte en paper imprenta

o pots fer una aportació per transferència en el compte:
 

  La caixa de Pensions

2100-3604-15-2200146452