TALLER D’EXPERIÈNCIA: CREIXENT A TRAVÉS DEL DOL

cartellEl proper 17 de juliol celebrarem a l’ Espai FeSalut de Lleida  el taller experiencial “Creixent a través del dol” organitzat pel Servei de Suport al Dol de Ponent i l’empresa Artmemori. La duració del taller és de 4 hores i es realitzarà de 4 a 8 de la tarda. Aquest curs forma part d’un nou projecte per desenvolupar una línea de formació per al creixement personal i el benestar.

Lluny del que la majoria creu, afrontar la mort d’un ésser estimat pot obrir la porta a preguntes y respostes que abans quelcom mai no s’hagués plantejat. Potser pel fet de trobar-nos a una situació i vivència tan traumàtica i trencadora, obliga a replantejar-nos quasi tots els esquemes sobre els que s’asseu el nostre sistema de creences, base de la nostra forma de sentir, veure i valorar el nostre propi ser i la vida en general.

Hem preparat un taller que, combinant la teoria, la reflexió, l’experiència i la pràctica, ens introdueix en el dol com a una experiència de creixement. El taller es divideix en dues parts, impartides por dos ponents de diferents orientacions per oferir una visió més completa e integrada d’aquesta fase tan especial del dol.

El taller “Creixent a través del dol” està especialment indicat per a persones que es troben properes a la culminació del procés de dol, així com per a totes aquelles persones interessades en el desenvolupament personal a través de la pèrdua en el seu sentit més ampli.

LA INTEGRACIÓ COM A EINA DE CREIXEMENT

Superar un dol significa enfrontar-se a tot un seguit de tasques que en darrer terme permeten a la persona un creixement, un desenvolupament i una transformació vital.

Objectiu general:

- Proporcionar les bases de certes tècniques de meditació i relaxació que ajuden al benestar físic i emocional de la persona.

-  Es treballaran alguns aspectes essencials per a la culminació del procés d’elaboració del dol com són els homenatges, els comiats, l’agraïment i el perdó.

Impartit per Marta Iglesias.  Llicenciada en Psicologia, Màster en Educació Emocional i Benestar, i Terapeuta Transpersonal. Els eixos del seu treball potencien el desenvolupament del benestar en les persones, donant llum a les seves potencialitats i recursos que hi resideixen cadascú de nosaltres, tot i que la rutina del dia a dia a veces no ens ho permet de reconèixer.

REDESCOBRINT UNA ALTRA DIMENSIÓ DE LA VIDA

Redescobrir una altra dimensió de la vida pot significar un “despertar” de la consciència, que ens apropi a poder viure ací i  ara amb molta més solidesa i seguretat.

Objectiu general:

- Proporcionar informació i eines que facilitin la reflexió sobre aquells aspectes interns que intervenen en el procés del dol, el que ens permet prendre consciència de totes i cadascuna de les nostres reaccions davant la pèrdua d’un ésser estimat.

  • Reflexionar sobre allò que ens aporta la “mort” pel que fa a una possible nova forma de contemplar la “vida”.

Ponent: Xavier Muñoz.  Dr. en psicologia; director de Jornades de Retir para afrontar el Dol, en diversos monestirs i ciutats d’Espanya; articulista, conferenciant i professor de tallers a equips d’oncologia i cures pal·liatives; fundador i director del butlletí mensual online “sentirlavida” y autor del llibre “El Camino del Duelo. Aprendiendo a vivir después de una pérdida”, Ed. Tarannà.

El període d’inscripció és del 26 de juliol fins el mateix 17 de juliol pel dematí. Pots fer-lo mitjançant la nostra pàgina web del Servei de Dol de Ponent www.serveidedolponent.org o trucant als telèfons 973.501.503 i 639.610.603.

El preu del taller és de 20€ per persona. L’abonament per 2 persones és de 35€. Si realitzes la inscripció abans del 7 de juliol, te estalviaràs 3 euros.

Inscripcions